ONTSTAAN

 

  • Wijkcentrum 't Oude Raadhuis

De naam van ons huis zegt het al: ’t Oude Raadhuis, voorheen dus het gemeentehuis van Tongelre. Tot 1920 was het dat. Daarna heeft het tot 1957 allerlei functies vervult; waaronder noodhuisvesting in- en direct na de 2e Wereldoorlog. In 1957 is het in feite Wijkcentrum geworden: toen trok het Katholiek Instituut voor Maatschappelijk Werk er in. Die instelling is uiteindelijk opgegaan in Buurtwerk Eindhoven die het wijkcentrum als buurthuis hebben gebruikt tot 1988. Tot dan waren het professionals die de zaak runden.

Vanaf 1988 wordt het wijkcentrum bestuurd door vrijwilligers uit de buurt. Een aantal buurtbewoners richtte de Stichting Wijkcentrum ’t Oude Raadhuis op en stelde de deuren open voor alle buurtbewoners. Sedertdien is het echt het centrum van de wijk, van de buurt. Het bestuur organiseert, samen met een aantal werkgroepen, allerlei activiteiten die van belang zijn voor de sociale samenhang in de wijk. Elders vindt u een opsomming van die activiteiten.

Daarnaast worden ook ruimtes verhuurd aan groepen, primair uit de buurt, die er hun bijeenkomsten en/of activiteiten willen houden. De huurprijs wordt zo laag mogelijk gehouden. En zolang er buurtbewoners zijn die het belang inzien van een buurthuis en die er hun energie en (wat) tijd in willen steken, kunnen we er samen voor zorgen dat het buurthuis een blijvende functie heeft in Tongelre.

 

CONTACT

Wijkcentrum 't Oude-Raadhuis
't Hofke 15
5641AH Eindhoven

raadhuis@on.nl
040 2811737

___________________________________________________________________

© 2022 Wijkcentrum 't Oude Raadhuis. Alle rechten voorbehouden.
Privacyverklaring
Website gemaakt i.s.m. Tongelre Online | Eerste Verdieping